Game - Must have 2011: Orcs must die

Door Outerspace op woensdag 6 april 2011 13:52 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 3.187

Orcs Must Die! challenges players to defend fortresses under siege. With a wide variety of traps and weapons to choose from, Orcs Must Die! dares players to find the best ways to hack, launch, flatten, gibletize, and incinerate an endless army of filthy orcs and their vile allies. Orcs Must Die! features a vibrant look, addictive gameplay, and a blatant disregard for the welfare of orcs.
Oeh.. Orcs doden op verschillende leuke manieren. Iets doet me denken aan Dungeon Keeper, een heerlijk oud spel waar je tegenstanders op vermakelijke (maar zeer gemeen) manier kon 'doden'. Het spelletje komt ergens in 2011 uit, helaas nog geen releasedate bekend. Systeemeisen zullen wel meevallen heb ik gelezen, maar dat is nog maar af te wachten.


Geinteresseerd? Bezoek www.orcsmustdie.com

R.I.P. Oma

Door Outerspace op woensdag 17 februari 2010 22:05 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 4.659

Vandaag was het zover, mijn hele lieve oma is vandaag rond 18.00 overleden op een respectabele leeftijd. Ze heeft de seventies lang en breed gehaald, helaas heeft ze de eighties niet mogen meemaken. De klap komt wel aan, het heeft zelfs mij weer aangezet om een biertje thuis te drinken. Natuurlijk blijft het niet bij één, nummer twee en drie volgen zometeen en dan mag ik het nieuws vertellen aan mijn vriendin.

Mijn oma herinner ik als een actieve vrouw die gek was op Jaspertjes. Nee, ze noemde de teckels niet bij hun ras, ze waren allemaal Jaspertjes. Ze mocht graag met mijn opa naar Frankrijk, naar het land met de mooie bergen en cultuur. Elke keer als ze terugkwamen, kregen wij een videoband te zien met wat ze hadden beleefd. Je zag zelfs de beelden uit de cockpit van de Ford Mondeo en hier en daar een ravijn die ze even moesten opnemen. Mijn opa vertelde alles in geuren en kleuren, terwijl ik het een minuut later kon zien en horen op de band. Mijn opa is er nog, helaas alleen achtergebleven. De beste man probeerde alles zo goed mogelijk voor haar te regelen, hij heeft haar wens in vervulling gebracht om thuis te mogen overlijden.

Toen ik in Utrecht woonde, kwam ik regelmatig bij mijn opa en oma. Ik nam altijd gevulde koeken mee, vers afgebakken en met een pinda bovenop. Heerlijk waren ze, al wist ze niet dat ze van de Shell afkwamen. Elke keer als ik er kwam wou ze graag weten wat ik in mijn koffie wou, dat heeft toch wel zijn charmes. Ze wist donders goed dat haar geheugen achteruit ging, maar over de vakanties wist ze nog alles te vertellen.

Ik denk dat er binnenkort een mooie foto op mijn dressoir komt te staan. Het liefst samen met haar Jaspertje

Mijn oma, een tof mens en zo zal ik haar blijven herinneren.

Het ga je goed lieve oma.


Dennis

Ouderdom en openstaande wensen

Door Outerspace op woensdag 15 april 2009 12:16 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 4.785

Deze keer geen blog geschreven in de verleden tijd of op een andere manier. Deze keer gewoon een blog geschreven vanuit mijn losse pols, want ik ben dit keer degene die er enorm van baalt dat mijn opa in het ziekenhuis ligt. Ik ben degene die zijn opa ziet aftakelen op zijn bedje, zijn handen bekijkt en voelt dat ze moeizaam en dik zijn.

Onlangs heb ik gesprek gehad met mijn lieve opa en oma. "Hebben jullie al een samenlevingscontract" vraagt de beste man. Ik antwoord: "Nee, maar daar heb ik wel een andere manier voor". Ik doel op geregistreerd partnerschap, maar mijn opa denkt dat ik ga trouwen. Hij glunderde en had de tranen in zijn ogen. "Dat wil ik nog wel mee maken in mijn leven" roept hij nog en ik knuffel hem innig.

Een vijftal dagen later ligt hij in het ziekenhuis met een aandoening die nog niet helemaal boven water is. Het bloed is nog niet helemaal onderzocht, dus er zijn nog geen resultaten. We vermoeden dat mijn opa GBS, oftewel syndroom van Guillain-Barré, heeft. Dit syndroom wil kortweg vertellen dat de spieren niet goed functioneren door het afweersysteem en hierdoor verkrampingen kan ontstaan. In andere woorden: niet leuk. Het gaat nu wel beter met hem, maar je weet het maar nooit. Hij is op dit moment het paradepaartje van het ziekenhuis, er zijn maar 150 tot 300 (p.j.) mensen met deze aandoening.

Jullie zullen waarschijnlijk wel snappen dat ik de droomwens van mijn opa in vervulling wil laten gaan. Het kost wel moeite om zo'n beslissing te nemen, maar dat heb ik voor mijn schat en voor mij over.


Is 10-10-2010 een mooie datum? ;)

Crash

Door Outerspace op maandag 9 maart 2009 09:29 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 5.408

U leest het goed, een auto-ongeluk op de A6.

Afgelopen vrijdag was het zover. Ik mocht mijn eerste auto-ongeluk mee maken. Zo blij als een kind zat ik te wachten op de tik van achteren. Tijdens het half-half file rijden zat het er wel aan te komen.

De vriendelijke Duitser voor mij remde abrupt waardoor de kracht op mijn rempedaal enorm toenam, ik had hem helaas niet geraakt. De persoon achter mij had gelukkig te weinig ruimte gehouden en zodoende mocht ik de eerste tik ontvangen in mijn hele carrière als automobilist. De achterbumper van mijn vehikel is naar zijn grootje, maar dat deerde mij niks.

Het voelde verfrissend en nieuw, maar de volgende keer wil ik meer dan 3km file veroorzaken.


U begrijpt wel dat dit niet helemaal berust op de waarheid. Tenminste, dat is te hopen.

Boodschappen

Door Outerspace op donderdag 23 oktober 2008 18:24 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 4.513

Ongeveer om de dag ga ik de winkel in. De winkel waar ik mijn levensmiddelen vandaan moet halen, waar ik mensen tegenkom die je overdag niet tegenkomt op werk. De winkel die je leven onderhoudt en je portemonnee rooft. Ik heb het over het fenomeen: de Supermarkt.

Vandaag is zo'n dag dat ik de 'Winkel' in moet om eten te halen. Het is vijf uur, mijn auto staat netjes geparkeerd en al fluitend loop ik richting de 'Winkel'. Eenmaal voor de deur schuift de automatisch open. Het entree is indrukwekkend: links de kassa's, in het midden de servicebalie en rechts het begin van de 'Winkel'. Luid en duidelijk hoor ik het geroezemoes van bliepjes en stemmen door de hele 'Winkel'. Wat een kabaal als je langzaam en stilzwijgend door de winkel loopt. Iedereen lijkt elkaar te kennen binnen de 'Winkel'. Mensen die brullend staan te lachen om een grap van hun buurman die ze tegenkomen bij de groenten en vrouwen die met elkaar staan te praten over de baby van de één.

Langzamerhand loop ik loop langs de afdeling waar ik het liefst mag komen: de bier-, wijn- en drankafdeling. Hier tref ik het publiek wat er tegenwoordig heerst. Geen grote sterke mannen, maar kleine jongens van de 17 jaar. Bier kopen op je 17e lijkt tegenwoordig een must, natuurlijk het liefst een blik van 0,5l. Heel stoer als je geluk hebt als de kassiere je ID niet vraag, je baalt als je gepakt wordt. Aan de andere kant een meisje die een ouderwetse Breezer zit te bekijken. Van de Breezers hoor je trouwens niets meer, geen radioblok of een televisiereclame.

Alcohol is blijkbaar een middel wat mensen vroeg verslaafd kan maken, net zoals sigaretten en andere versnaperingen. Ik sta er eigenlijk niet bij stil hoe makkelijk dat gaat, totdat ik een zwerver tegenkom. Deze man vraagt mij, al ruikend naar de drank, om een euro zodat hij wat eten kan kopen. Je weet zelf wel dat hij er geen eten van gaat kopen, maar wat blikjes bier mee zal nemen. Ik verkoop de beste man een nee en bied hem een paar broodjes aan. De zwerver gaat hier niet mee akkoord en kannoneert een paar scheldwoorden naar mijn hoofd. Bedankt en tot ziens maar weer.

Nadat ik mijn eigen afdeling heb bezocht loop ik richting de kassa. Als ik aan de beurt ben, wordt mijn eten netjes 'gebliept'. De rekening is 7,20 en vraag als ik dat mag pinnen. Natuurlijk is het antwoord en tijdens het inpakken toets ik mijn code in. De bon vliegt er uit en geef aan dat ik geen bon hoef mee te nemen. De kassière van 19 a 20 jaar wenst mij nog een prettige dag en toont een aardige glimlach.


Ik raad elke Tweaker, die zon en daglicht niet kan verdragen, aan om zich te vertoeven in de 'Winkel'. Vele verschillende mensen die ieder zijn ding daar doet. Het kan mee- en tegenvallen, maar om je social life te starten is de 'Winkel' en goed begin ;)

p.s. Het is Mie geworden met pikante kip.