Boodschappen

Door Outerspace op donderdag 23 oktober 2008 18:24 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 4.490

Ongeveer om de dag ga ik de winkel in. De winkel waar ik mijn levensmiddelen vandaan moet halen, waar ik mensen tegenkom die je overdag niet tegenkomt op werk. De winkel die je leven onderhoudt en je portemonnee rooft. Ik heb het over het fenomeen: de Supermarkt.

Vandaag is zo'n dag dat ik de 'Winkel' in moet om eten te halen. Het is vijf uur, mijn auto staat netjes geparkeerd en al fluitend loop ik richting de 'Winkel'. Eenmaal voor de deur schuift de automatisch open. Het entree is indrukwekkend: links de kassa's, in het midden de servicebalie en rechts het begin van de 'Winkel'. Luid en duidelijk hoor ik het geroezemoes van bliepjes en stemmen door de hele 'Winkel'. Wat een kabaal als je langzaam en stilzwijgend door de winkel loopt. Iedereen lijkt elkaar te kennen binnen de 'Winkel'. Mensen die brullend staan te lachen om een grap van hun buurman die ze tegenkomen bij de groenten en vrouwen die met elkaar staan te praten over de baby van de ťťn.

Langzamerhand loop ik loop langs de afdeling waar ik het liefst mag komen: de bier-, wijn- en drankafdeling. Hier tref ik het publiek wat er tegenwoordig heerst. Geen grote sterke mannen, maar kleine jongens van de 17 jaar. Bier kopen op je 17e lijkt tegenwoordig een must, natuurlijk het liefst een blik van 0,5l. Heel stoer als je geluk hebt als de kassiere je ID niet vraag, je baalt als je gepakt wordt. Aan de andere kant een meisje die een ouderwetse Breezer zit te bekijken. Van de Breezers hoor je trouwens niets meer, geen radioblok of een televisiereclame.

Alcohol is blijkbaar een middel wat mensen vroeg verslaafd kan maken, net zoals sigaretten en andere versnaperingen. Ik sta er eigenlijk niet bij stil hoe makkelijk dat gaat, totdat ik een zwerver tegenkom. Deze man vraagt mij, al ruikend naar de drank, om een euro zodat hij wat eten kan kopen. Je weet zelf wel dat hij er geen eten van gaat kopen, maar wat blikjes bier mee zal nemen. Ik verkoop de beste man een nee en bied hem een paar broodjes aan. De zwerver gaat hier niet mee akkoord en kannoneert een paar scheldwoorden naar mijn hoofd. Bedankt en tot ziens maar weer.

Nadat ik mijn eigen afdeling heb bezocht loop ik richting de kassa. Als ik aan de beurt ben, wordt mijn eten netjes 'gebliept'. De rekening is 7,20 en vraag als ik dat mag pinnen. Natuurlijk is het antwoord en tijdens het inpakken toets ik mijn code in. De bon vliegt er uit en geef aan dat ik geen bon hoef mee te nemen. De kassiŤre van 19 a 20 jaar wenst mij nog een prettige dag en toont een aardige glimlach.


Ik raad elke Tweaker, die zon en daglicht niet kan verdragen, aan om zich te vertoeven in de 'Winkel'. Vele verschillende mensen die ieder zijn ding daar doet. Het kan mee- en tegenvallen, maar om je social life te starten is de 'Winkel' en goed begin ;)

p.s. Het is Mie geworden met pikante kip.

Volgende: Crash 03-'09 Crash
Volgende: Ochtend 10-'08 Ochtend

Reacties


Door Tweakers user Swelson, donderdag 23 oktober 2008 18:43

Wow, dat klinkt echt heerlijke man! Ik ga daar ook eens heen denk ik :p

Door Tweakers user BioHazard, donderdag 23 oktober 2008 18:47

Hij! Die het lef heeft de gehad de "Winkel" te trotseren!

Door Tweakers user BaRF, donderdag 23 oktober 2008 18:57

Geef even een seintje als je eerste boek uit is! :D

Door Tweakers user ari, donderdag 23 oktober 2008 19:31

Hoe kun je eigenlijk gepakt worden als je 17 bent en bier wilt halen? Zover ik weet (en ik zit achter zo'n kassa) is de minimumleeftijd in NL toch echt 16 en geen 18. ;)

Verder leuke blog. :)

Door Tweakers user Demo, donderdag 23 oktober 2008 19:52

Neptweaker, ga toch naar Albert.nl :D

Door Tweakers user ferrybouwman, donderdag 23 oktober 2008 19:56

Hij bedoelt natuurlijk met 'gesnapt' dat je jong wordt ingeschat, namelijk geen 17, maar 15 jaar...

Door Tweakers user Kazu, donderdag 23 oktober 2008 20:00

Je blog is wel heel erg deprimerend hoor, alsof elke Tweaker nog nooit een supermarkt van dichtbij heeft gezien, laat staan een medemens. Ik mag hopen dat het een grote knipoog is :P

Door Tweakers user Patriot, donderdag 23 oktober 2008 20:16

Heel stoer als je geluk hebt als de kassiere je ID niet vraag, je baalt als je gepakt wordt.
Heuh? Moeten ze tegenwoordig 18 zijn om bier te drinken? Heb ik iets gemist?

Door Tweakers user Lone, donderdag 23 oktober 2008 20:24

Bij de C1000 in het centrum van Delft moet je iig 18 zijn om alcohol te mogen kopen, maar volgens mij is dat niet overal zo. Ik snap eigenlijk niet zo goed waar ze dat doen, ze schieten zich zelf wel een beetje in de voet zo:)

Door Tweakers user Outerspace, donderdag 23 oktober 2008 20:24

Ik had toevallig boodschappen bij de C1000 in Delft gedaan:
http://www.ad.nl/denhaag/...ohol_alleen_boven_18.html :+

Maar inderdaad, het is een foutje van mij :)

@Kazu:
Natuurlijk is het met de dikke knipoog ;)

@Barf:
Hopelijk is dat een grapje :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 oktober 2008 20:25]


Door Tweakers user M-Opensource, donderdag 23 oktober 2008 21:02

De winkel... maar.... dan moet je toch naar buiten....? :|

erg leuk geschreven trouwens!

Door Tweakers user _Eend_, donderdag 23 oktober 2008 21:42

Dan ben je nog nooit in de "Winkel" bij mij in de buurt geweest.. Daar loopt over het algemeen meer personeel (3 man mensen) dan dat er klanten zijn :+

Door Tweakers user pcprutser, donderdag 23 oktober 2008 21:55

een winkel, waar zit dat ook al weer :+ Als ik naar de winkel ga, dan kom ik 'vrienden' tegen die net doen of zij mij niet meer kennen en andersom :p Nee, dan toch liever de moeder die het doet (A)
Of natuurlijk de betere horeca groothandel, waar ik ook nog met korting in kan slaan :D

Door Tweakers user Sebazzz, donderdag 23 oktober 2008 22:06

Ik werk in de winkel, ik kom d'r iedere week :+ En toevallig vul ik de dranken, wijnen en sappen :)

Door Tweakers user Omega007, donderdag 23 oktober 2008 22:43

Ik geloof dat Bacardi de Breezer niet meer zo ziet zitten omdat het drankje nogal geliefd is onder minderjarigen en het nogal vaak geassocieerd werd met minderjarige comazuipers en natuurlijk de Breezer-cultuur.

Door Tweakers user Asitis, vrijdag 24 oktober 2008 08:04

Ach! Een echte tweaker komt niet buiten! ;) Die laat bezorgen!


Verder erg herkenbaar, heb zelf 3 jaar in zo'n toko gewerkt - en ik moet zeggen dat het grootste deel van mijn sociale leven hier in de buurt daar vandaan komt.

Door Tweakers user Sebas1979, vrijdag 24 oktober 2008 09:26

maar wat vroeg je nou, toen je ging pinnen? ;)

(vast voorzetsel: vragen of, niet vragen als).

Door Tweakers user Chip., vrijdag 24 oktober 2008 20:21

Een zwerver in de winkel?

Reageren is niet meer mogelijk