Ouderdom en openstaande wensen

Door Outerspace op woensdag 15 april 2009 12:16 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 4.772

Deze keer geen blog geschreven in de verleden tijd of op een andere manier. Deze keer gewoon een blog geschreven vanuit mijn losse pols, want ik ben dit keer degene die er enorm van baalt dat mijn opa in het ziekenhuis ligt. Ik ben degene die zijn opa ziet aftakelen op zijn bedje, zijn handen bekijkt en voelt dat ze moeizaam en dik zijn.

Onlangs heb ik gesprek gehad met mijn lieve opa en oma. "Hebben jullie al een samenlevingscontract" vraagt de beste man. Ik antwoord: "Nee, maar daar heb ik wel een andere manier voor". Ik doel op geregistreerd partnerschap, maar mijn opa denkt dat ik ga trouwen. Hij glunderde en had de tranen in zijn ogen. "Dat wil ik nog wel mee maken in mijn leven" roept hij nog en ik knuffel hem innig.

Een vijftal dagen later ligt hij in het ziekenhuis met een aandoening die nog niet helemaal boven water is. Het bloed is nog niet helemaal onderzocht, dus er zijn nog geen resultaten. We vermoeden dat mijn opa GBS, oftewel syndroom van Guillain-Barrť, heeft. Dit syndroom wil kortweg vertellen dat de spieren niet goed functioneren door het afweersysteem en hierdoor verkrampingen kan ontstaan. In andere woorden: niet leuk. Het gaat nu wel beter met hem, maar je weet het maar nooit. Hij is op dit moment het paradepaartje van het ziekenhuis, er zijn maar 150 tot 300 (p.j.) mensen met deze aandoening.

Jullie zullen waarschijnlijk wel snappen dat ik de droomwens van mijn opa in vervulling wil laten gaan. Het kost wel moeite om zo'n beslissing te nemen, maar dat heb ik voor mijn schat en voor mij over.


Is 10-10-2010 een mooie datum? ;)

Volgende: R.I.P. Oma 02-'10 R.I.P. Oma
Volgende: Crash 03-'09 Crash

Reacties


Door Tweakers user smeerbartje, woensdag 15 april 2009 12:18

Volgens mij moet je niet gaan trouwen voor een ander....

Door Tweakers user precious1, woensdag 15 april 2009 12:20

slechte datum want die dag gaat iedereen de troonopvolging volgen :o
enneh, is je meisje t er al mee eens, of wilde die altijd al trouwen?
veel sterkte iig met alles!

Door Tweakers user Outerspace, woensdag 15 april 2009 12:31

Ik zal nooit trouwen voor een ander, het is een wens die mijn vriendin al heeft en ik zit er hard over na te denken. Echter wil ik wel dat die man het ooit mee zal maken.

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 april 2009 13:00]


Door Tweakers user _Apache_, woensdag 15 april 2009 12:43

Laat je - met de goede intenties bedoeld - niet duwen of sturen in je eigen leven. Een alternatief kan ik je zo nog even niet uit men mouw schudden, maar heb het er met hem over, geef anders een tussentijds feest, om je opa de indruk te geven dat jij gaat trouwen maar het nog niet zover is. Dat je opa er iig van overtuigd is dat het wel gaat gebeuren.

My 0,02. :)

Door Tweakers user _Apache_, woensdag 15 april 2009 12:48

Even een bijdehante - en misschien wel een beetje crķ - vraag. Maar wat zijn de vooruitzichten voor je opa? Toen het voor mijn opa "laat" was, was het binnen korte tijd afgelopen. Laat staan dat er nog anderhalf jaar tussen zit, dat vind ik ver.

Door Tweakers user Outerspace, woensdag 15 april 2009 13:01

Vooruitzichten zijn goed, waarschijnlijk een x aantal weken in het ziekenhuis blijven. Mijn opa is behoorlijk monter, op dit moment alleen zwaar vermoeid. Een feestje geven om een indruk te geven, is voor mij geen optie omdat mijn opa niet achterlijk is :P

Door Tweakers user niek_nijmegen, woensdag 15 april 2009 13:13

"afspraken in vreugde of verdriet: maak ze niet!"

Door Tweakers user redfox314, woensdag 15 april 2009 13:22

Tenzij je voor de kerk ook trouwt - ik kan mij voorstellen dat dat miss een brug te ver is - is trouwen maar een van de smaakjes van een contract tussen twee mensen die op een of andere manier een huis delen. De verschillen zijn slechts juridisch. In die zin lijkt het me geen onzinnige beslissing om, gegeven dat je vriendin het graag wil, je er je opa's wens mee in vervulling kan laten gaan en je al iets van geregistreerd partnerschap van plan was, toch voor trouwen te gaan.
Sowieso is het geen lichtzinnig te nemen beslissing.
Dat je een keuze mag maken die je gelukkig mag maken.

Door Tweakers user Bozevkwa, woensdag 15 april 2009 13:50

Ik ben het met _Apache_ eens: ook ik vind 10-10-10 ook wat ver weg.

Als je al een bijzondere datum wilt hebben kun je ook 9-9-9 nemen of 9-7-9 (9-8-9 is een zondag) of...

Is een stuk dichter bij.

My two cents

Door Tweakers user Outerspace, woensdag 15 april 2009 13:59

Dit jaar gaat een heel moeilijk jaar worden aangezien onze woning pas in oktober klaar is. Daarnaast is een trouwerij niet gratis en heb ik geen geldboom in mijn tuin. Ik zal er over na denken, misschien is 10-10-10 wel te gelikt en te ver weg

@redfox314
wij zijn niet gelovig, dus niet trouwen voor de kerk :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 april 2009 14:00]


Door Scythe, woensdag 15 april 2009 14:51

Het feit dat je er nu over na aan het denken bent wil dus eigenlijk zeggen dat je er voorheen nog niet mee bezig was? Als het voordat je opa in het ziekenhuis kwam niet voor jouw belangrijk was en nu wel omdat het een wens van je vriendin en opa is lijkt mij toch een beetje neigen naar een verkeerde beredenering om die keus te maken.
Zulk soort belangrijke stappen in je leven dien je zoals al eerder gezegd niet onder invloed van vreugde of verdriet te maken. Die keuzes moet je maken als jij weet dat jij er klaar voor bent en niet jezelf "gedwongen" voelt door de situatie. Zoals je al gezegd hebt heb je een huis wat in aanbouw is, dit is al niet goedkoop. Zoals je zelf al aan gaf is een trouwerij ook zeker niet goedkoop. Rationeel een keuze maken is hierbij dus belangrijk omdat je later misschien met een teleurgesteld gevoel zit vanwege het moeten bezuinigen op het een of ander (zij het bruiloft/feest of iets met je woning).

Kortom; Neem de sprong in het diepe als JIJ en JIJ alleen daar volledig achter staat. Anders bestaat er een kans dat je achteraf bedrogen uit komt.

Door Tweakers user painkill, woensdag 15 april 2009 15:06

Als je toch al weet dat je een samenlevingscontract gaat maken en ook zeker bent dat je je HELE leven nog samen bent dan zeg ik waarom niet.
Maar ga je nu haasten om je opa een plezier te doen dan heb je uiteindelijk alleen maar jezelf ermee.
Al vind ik persoonlijk dat een trouwerij ook niet meer is dan een samenlevingscontract met een groot feest eromheen ;)

Door Tweakers user Outerspace, woensdag 15 april 2009 17:47

@ Scythe
Ik was wel bezig met het nadenken over deze optie voordat mijn opa er mee aan kwam. Alleen de optie tussen trouwen en geregistreerd partnerschap was erg lastig. Ik zal er 100% achter staan, mocht ik gaan trouwen of een partnerschap aan gaan.

Je hebt iig wel gelijk :)


@painkill
We gaan niet haasten, alleen is het wel een enorme brok in mijn keel wanneer mijn opa het niet zal mee maken. En ja, een trouwerij is een partnerschap met een feest :P

Reageren is niet meer mogelijk