R.I.P. Oma

Door Outerspace op woensdag 17 februari 2010 22:05 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 4.648

Vandaag was het zover, mijn hele lieve oma is vandaag rond 18.00 overleden op een respectabele leeftijd. Ze heeft de seventies lang en breed gehaald, helaas heeft ze de eighties niet mogen meemaken. De klap komt wel aan, het heeft zelfs mij weer aangezet om een biertje thuis te drinken. Natuurlijk blijft het niet bij ťťn, nummer twee en drie volgen zometeen en dan mag ik het nieuws vertellen aan mijn vriendin.

Mijn oma herinner ik als een actieve vrouw die gek was op Jaspertjes. Nee, ze noemde de teckels niet bij hun ras, ze waren allemaal Jaspertjes. Ze mocht graag met mijn opa naar Frankrijk, naar het land met de mooie bergen en cultuur. Elke keer als ze terugkwamen, kregen wij een videoband te zien met wat ze hadden beleefd. Je zag zelfs de beelden uit de cockpit van de Ford Mondeo en hier en daar een ravijn die ze even moesten opnemen. Mijn opa vertelde alles in geuren en kleuren, terwijl ik het een minuut later kon zien en horen op de band. Mijn opa is er nog, helaas alleen achtergebleven. De beste man probeerde alles zo goed mogelijk voor haar te regelen, hij heeft haar wens in vervulling gebracht om thuis te mogen overlijden.

Toen ik in Utrecht woonde, kwam ik regelmatig bij mijn opa en oma. Ik nam altijd gevulde koeken mee, vers afgebakken en met een pinda bovenop. Heerlijk waren ze, al wist ze niet dat ze van de Shell afkwamen. Elke keer als ik er kwam wou ze graag weten wat ik in mijn koffie wou, dat heeft toch wel zijn charmes. Ze wist donders goed dat haar geheugen achteruit ging, maar over de vakanties wist ze nog alles te vertellen.

Ik denk dat er binnenkort een mooie foto op mijn dressoir komt te staan. Het liefst samen met haar Jaspertje

Mijn oma, een tof mens en zo zal ik haar blijven herinneren.

Het ga je goed lieve oma.


Dennis

Volgende: Game - Must have 2011: Orcs must die 04-'11 Game - Must have 2011: Orcs must die
Volgende: Ouderdom en openstaande wensen 04-'09 Ouderdom en openstaande wensen

Reacties


Door Tweakers user Coltrui, woensdag 17 februari 2010 22:10

Sterkte. Moge ze leven bij God in Frankrijk dan...


Door Tweakers user Sjefie, woensdag 17 februari 2010 22:11

Van harte gecondoleerd!
Sterkte en beterschap in deze moeilijke tijden ! Niet alleen voor jou, maar de hele famillie.
Is het een natuurlijke dood geweest?

Door Tweakers user berendhaan, woensdag 17 februari 2010 22:12

Gecondoleerd en sterkte in deze tijden.

Door Tweakers user Appel, woensdag 17 februari 2010 22:14

Gecondoleerd, sterkte ermee.

Door Tweakers user painkill, woensdag 17 februari 2010 22:21

Nouja zeg!

Exact 12 uur voordat jou oma is overleden is mijn oma overleden....

En je mag echt serieus blij zijn, en daar ga ik even van uit, dat ze niet al jaren achteruit ging en op het laatst niet veel meer was dan iets wat 10 keer per minuut ademde en verder niks meer kon/deed. Helaas was mijn oma dit de laatste paar maanden wel en voelt het, in ieder geval vandaag, als een hele opluchting dat ze eindelijk daarvan verlost is.

Ik was van plan om iets in een blog/forum post te zetten, maar ach, dit is ook wel een goed alternatief.

ps. Naar wat ik begrijp was ze dementerend? Nou, als dat zo is dan mag je blij zijn dat ze niet in de ergste fases ervan is terecht gekomen, want dat is echt verschrikkelijk.

Door Tweakers user naam, woensdag 17 februari 2010 22:22

Sterkte.. het verliezen van een geliefde komt altijd aan als een klap. :/Door Tweakers user RobIII, woensdag 17 februari 2010 22:40

Sterkte jochie. Gecondoleerd.

Door Tweakers user jvanderkroon, woensdag 17 februari 2010 22:45

Gecondoleerd, mooie herinneringen vergeet die vooral niet veel sterkte komende tijd.

Door Tweakers user AMD1800, woensdag 17 februari 2010 22:50

gecondoleerd en sterkte ermee dan. Inderdaad mooie herinneringen, houd die vast.

Door Tweakers user AW_Bos, woensdag 17 februari 2010 23:10

:/ Sterkte kerel... houdt je vast aan de goede herinneringen.

Door Tweakers user Jejking, donderdag 18 februari 2010 00:00

Veel sterkte toegewenst. Dementie is een bitch dus ik kan het bovenstaande wel bevestigen. Denk veel terug aan de goede tijden, zoals je het leuk vond om met haar om te gaan enz, dat helpt goed.

Lees ik het nu goed, jij verwerkt slecht nieuws met een biertje? Apart :)

Door Tweakers user TeeDee, donderdag 18 februari 2010 00:03

Gecondoleerd. Alletwee m'n opa's en oma's zijn helaas al jaren overleden, maar toch blijft zoiets echt vervelend. Je weet, en dat maak ik op uit je verhaal, dat ze kunnen gaan maar toch.

@Jejking, tja, ieder z'n meug lijkt me. Is niet zo apart, door alcohol kan je je verdriet verwerken/vergeten for the time being. Welcome to the real world.

Door Tweakers user Outerspace, donderdag 18 februari 2010 00:18

Sjefje
Een natuurlijke dood in dit geval. Gelukkig weinig pijn gehad.

Painkill
Ik ben er ook content mee dat het geen lange lijdensweg is geweest. Jij ook nog veel sterkte gewenst

Jejking
JIj leest het goed. Ik vreet, zuip en game bij dit soort stressgevallen om er niet bij stil te staan.

Teedee
Jij snapt 'm ;)

Bedankt iedereen voor de condoleances, dat doet me goed :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 februari 2010 00:19]Door Verward, donderdag 18 februari 2010 03:21

Gecondoleerd. Nooit een prettige gebeurtenis.

Overigens ben ik enigszins veward door uwe tekst. U schrijft dat ze de seventies niet meegemaakt heeft. Maar als ze vandaag overleden is ... ?!

Ik snap hem niet :P


Door Tweakers user Snake, donderdag 18 februari 2010 07:31

Gecondoleert man. Blij dat je zo close was. Dat ben ik niet, en dat mis ik toch vaak.

Door Tweakers user samet1killer, donderdag 18 februari 2010 08:51

Gecondoleerd, veel sterkte ermee

Door Tweakers user Zaagmans, donderdag 18 februari 2010 08:54

Gecondoleerd en sterkte toegewenst.


Door Tweakers user Kerberos84, donderdag 18 februari 2010 12:42

Goed voor jou dat je ze toch zolang hebt mogen kennen... Ik denk nog vaak aan mijn grootouders, maar allen zijn ze reeds vele jaren geleden komen te gaan...

Maak er een mooie dienst van, en denk aan de vele mooie momenten...

Sterkte...

Jappelke706 probeert in alle macht zijn tranen voor zich te houden omdat ie op zn werk zit...

Door Tweakers user Hoite, donderdag 18 februari 2010 13:32

Gecondoleerd, houd vast aan je mooie herrineringen... :|

Door Tweakers user crisp, vrijdag 19 februari 2010 02:01

Opa's en Oma's zijn toch altijd wel speciaal; meestal heb je er goede herinneringen aan, ik wel in ieder geval, en ik heb dan ook een foto van mijn vorig jaar overleden opa op mijn bureau staan. Als ik zie hoe mijn ouders met mijn zoontje omgaat dan snap ik ook wel waarom die synergie er is: opa's en oma's hebben alle tijd en proberen goed te maken voor de tijd die ze niet hadden voor hun eigen kinderen. Dat laatste is geen verwijt; als ouders moet je toch zorgen voor brood op de plank, en dat betekent minder tijd voor je kinderen, helaas. Dat is gewoon de maatschappij waarin we nu leven; iedereen moet werken en een 'thuis' voor de kids is niet meer vanzelfsprekend. Gelukkig heb ik dan mijn ouders die mijn zoontje kunnen en willen opvangen.

Over 20 (of hopelijk pas 30) jaar ofzo maakt mijn zoontje dan hetzelfde mee; dan verliest hij zijn opa's en oma's net zoals ik de mijne verloren heb. Ik verlies dan een vader en moeder, en dat zal wel wat heftiger zijn voor mij dan het verlies van mijn opa's of oma's, maar zo is het leven helaas.

Ik wens je veel sterkte met het verlies, hopelijk heb je nog een hoop leuke herinneringen; koester die, want zonder je opa en oma was je hier niet geweest.

Door Tweakers user Outerspace, zaterdag 20 februari 2010 15:14

Crisp
Mooi verhaal en je hebt inderdaad 100% gelijk :). Zo denk ik er eigenlijk ook over.

En a.s. woensdag is de crematie al. Gaat heel snel en eigenlijk is het toch wel een beetje onwerkelijk. Het zal wel een mooie uitvaart worden.

Bedankt voor jullie reacties!! It cheers me up :)

Reageren is niet meer mogelijk